otrdiena, 2010. gada 25. maijs

Ātruma pārbaude

Labu gabalu iekšzemē no Sidnejas man gadījās nonākt Bathērstā. Vēl pirms pašas pilsētas uz Mount Panorama jeb Panorāmas kalna nogāzes jau pa gabalu spīd daivaini līkumains ceļš. Izrādās - tā ir automašīnu ātrumtrase, kurā bieži notiek dažādas rūcošu un ripojošu mobīļu sacesības.
Es gribēju to redzēt un mēs bez milzīgām sētām un norādēm iegriezām kādā ielā un tur jau tā bija - auto trase savienojas ar kopējo pilsētas ceļu tīklu tā, ka pat pamanīt nevar. Tik viegli nonākuši trasē mēs nevarējām neizbraukt lielo apli, kurā automašīnas ar pārsimts kilometru ātrumu stundā nesas lejup vai augšup kalnā. Līkumi stāvumā bija ļoti bailīgi, turklāt aiz plānās ierobežojošās betona sienas atradās stāva krauja. Plašumi, kas pavērās no trases bija acīm neaptverami, jo jau nākamajā mirklī bija strauji jāgriež kāds no daudzjiem asajiem līkumiem.
Tā nu mēs braucām un baudījām skatu, starta zonā ieņēmām pirmo starta pozīciju (bijām taču labākie  kvalifikācijas braucienos) un vērojām reklāmas trases malās, lai gan acis tomēr biežāk pievērsās sarkan-balti svītrotajām ceļa malām, jo tās bija svarīgi ievērot, paliekot ar visiem četriem riteņiem uz trases asfalta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru