otrdiena, 2010. gada 9. marts

Zilo debesu diena

Šodien ir pirmā zilo debesu diena. Mākoņi un pāris saules stari starp tiem nedēļas garumā ir netipiskākais laiks šai vietai, ko dēvē par saules štatu. "Kvīnslenda - Saules gaismas štats" tā rakstīts uz vietējiem auto numuriem (queensland - sunshine state). Tieši tā arī būtu jābūt - pilnīgi zilām debesīm. Turklāt tās te ir koši zilas - kā pie mums vasaras viducī, nevis pirmajās saulainajās pavasara dienās (kad nu tās pienāks) Latvijā redzamais zili bālais debessjums. 
Gaisa temperatūra lēnām ceļas un šodien noteikti būs virs 30C, tātad karsts. Šķiet, ka mana bālā āda spēs apdegt jau pāris minūtēs - bez aizsargkrēma ārā nerādīties. Man arī ir visīstākais krievu produkts līdzi - ar ciparu 45!!!! Cinka oksīds un titāna dioksīds gandrīz tīrā formā. Ar to pat var seju nokrāsot baltu, ja pacenšas uzklāt biezu kārtu.
Mitrums gan nav mainījies, varbūt šodien izšūs jau vakar izkārtās izmazgātās drēbes, jo gaiss tomēr sausāks. Ir ļoti mitrs - to vislabāk var redzēt iegādājoties aukstu dzērienu.. glāze momentā noraso un no tās nepārstāj pilēt kondensējies ūdens. Dzeramais ūdens parasti ēstuvēs pieejams bez maksas - to var droši dzert no krāna un priecāties par ūdenī jau iejaukto fluoru, kas pasargā zobus no caurumiem zobbirstes vietā (protams bez tās gan neiztikt). Man atnesa lielu skaisti zaļu pudeli pilnu ar vēsu ūdeni. Dodoties prom no galdiņa zem tās bija milzīga ūdens peļķe un es šoreiz nebiju pie vainas.
Tieši mitrais gaiss rada tveicei līdzīgu sajūtu un izejot no vēsās mājas aizsitas elpa un šķiet, ka esi ienācis karstā pirtī. Pēc brīža mugurā uzvilktās sausās drēbes kļūst mazliet mitrākas un pats arī drīz pierodi pie karstuma. Šķiet, ka gludināt neko arī jēgas nav, jo ārā tas tik un tā pieņem sev vien zināmu piesegtā ķermeņa apveidu. Nekur nenoslēpsies!
Publicēts arī aizbraukt.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru