ceturtdiena, 2011. gada 12. maijs

Jahtas jau ūdenī

Vīri un dažas dāmas darba tērpos, nosmērētām rokām un krāsas plankumiem uz pieres jau kopš saules parādīšanās šogad pulcējās laukumos pie jahtklubiem. Tie vasarā ir tukši, bet visu ziemu uz stalažām tur stāvējušas rudenī no ūdens izceltās jahtas. Tās tagad jānoslīpē, jāpārkrāso un jāsakopj, lai var burāt atkal.
Siltajās nedēļas nogalēs vīri, kas vada paceļamos krānus ir aizņemti jahtklubos, ceļot iekšā desmit tonnas smagās un arī pavisam nelielās jahtas. Tad arī jahtu kapteiņi visai satraukti cenšas neko neaizmirst, bet pārējie stāv malā, noraugās uz procesu un gudri spriež, kā būtu labāk.
Burāšanas sezona sākas. Jau 14. maijā paredzēta Audas jahtkluba atklāšanas regate, kur piedalīsies tie, kas būs paspējuši uz jahtu atvest lielos buru maisus un sagatavot galus, ar ko buras uzvilkt mastā. Parējie steigs padarīt vēl nepaspētos darbus, lai jau drīz varētu izlaist kādu līkumu ar jahtu.
Tikai pavasarī atklājas tie darbi, kas netika izdarīti rudenī, vai aizmirsti jahtas sagatavošanas procesā. Krāsa nav laikus sarunāta, vadi aizmirsti savienot, vai motora apkope kavējas, bet visu vēl var paspēt.
Jau daudzas jahtas paspējušas tikt ūdenī siltajā laikā un drīz Daugavu, Liellupi, Rīgas līci  un lielo jūru piepildīs koši balti buru trijstūri, zem kuriem  vēju baudīs ūdens aukstuma dēļ nosalušie burātāji.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru