pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Audas atklāšanas regate

Tikai nedaudzas pavasarī sagatavotās jahtas varēja startēt pirmajās šīs sezonas sacensībās - jahtkluba "Auda" sezonas atklāšanas regatē. Uz starta Daugavā izgāja seši sacensību dalībnieki: jahtas Dzidra, Lība, Paula, Ra, Sāga un Spaniel.

Sestdienā, 14. maijā vēl no rīta bija manāma rosība uz tikai nesen ūdenī ieceltajām jahtām. Bija jāpiesien jaunais karogs, jāieeļļo strēgstošās detaļas, pēc piektdienas lielā lietus kāds cītīgi mazgāja klāju un "Audas" veikaliņā vēl no rīta tika iepirkti blociņi spinākera brasēm.
Pusdienlaikā kļuva skaidrs, ka visi startēs vienā grupā, metot cilpas ap bojām. Ja paspēs, tad būs trīs starti un vakarā apbalvošana, tortes un dejas.
Pirmajā sezonas regatē iznāca pamatīga cilpošana. Lai gan dažas jahtas vēl nebija paspējušas pat uz brīdi šosezon pamest piestātni, nedaudzie regates dalībnieki devās gatavoties startam visai satrauktā un pacilātā noskaņā.
Regatē iznāca trīs starti un brāzmaini mainīgam vējam pūšot mazliet virs 10 mezgliem, laivas ar ātrumu pie 6 mezgliem, bez lieliem starpgadījumiem cīnījās par pozīcijām, sedza vēju viena otrai un apņēma svaigi krāsotās bojas.
Izdevās mazliet izbaidīt arī dažus lielos kuģus, kas gribēja tikt Daugavā un noteikti izklaidēt uz labā Daugavas mola sanākušos jūras baudītājus vai uz kreisā mola garā rindā stāvošos daudzos makšķerniekus.
Vilnīši līcī bija pietiekami, lai mazākie regates dalībnieki samērcētu kantējot pār bortu pārkārtās kājas vai saņemtu kādu ūdensšalti uz klāja. Jahtai "Sāga" pelnīta 2. vieta kopvērtējumā.
Lielākais regates dalībnieks bija no Andrejostas atnākušais "Spaniels", kura komanda cītīgi strādāja, lai otrajā braucienā izcīnītu 4. vietu. Kopvērtējumā 5. vieta "Spanielam".
Arī vīri uz jahtas "Paula" cīnījās godam, sacensībās ieņemot 3.vietu.
Sezonas atklāšanas regatē visveiksmīgāk veicās jahtas "Ra" meiteņu komandai, kas ar katru braucienu uzlabojot rezultātu, izcīnīja 1. vietu kopvērtējumā.
Arī jahtu "Dzidra" un "Lība" komandas cīnījās, kā spēja. "Lībai" trešajā braucienā izdevās nostartēt veiksmīgāk kā pirmajos divos, tāpēc kopvērtējumā 4. vieta.
Ēdot gardās tortes un klausoties "Credo", tika nosvinēta sezonas atklāšana "Audā". Jau nākamnedēļ 21.maijā sacensības Daugavā (Rīgas jahtklubu sezonas atklāšanas regatē) un Lielupē, atklājot sezonu arī tur.

3 komentāri:

  1. :) Lindinieks ļoti laimīgs tai kopbildē!

    AtbildētDzēst
  2. Nākamgad atklāšanas regatē noteikti piedalīsies arī jahta Hugo...

    AtbildētDzēst
  3. Jahta hugo ir laba jahta, bet hugo boss man patīk labāk !

    AtbildētDzēst