ceturtdiena, 2010. gada 18. novembris

Latvijas svētki

Gluži kā parasti Latvijā, arī šeit 18. novembris iesākās ar drūmi pelēkām debesīm, kas visu padarīja krietni līdzīgāku šo svētku svinēšanai mājās. Ieplānotais svētku pikniks ar latviešiem izgāzās, bet svētku noskaņojums tomēr ir.
Ne velti es uz ceļa uzkrāsotās un it bieži redzētās strīpās, kas apzīmē autobusu joslu, šodien ieraudzīju Latvijas karogu. Patiesībā gan karogs nerādījās uz ceļa, bet gan atspulgā uz garāmbraucošās tīrās mašīnas sāna.

Jau vakar draudzene, kas ir Dānijā, man atsūtīja savu daļu svētku noskaņojuma - video, kur redzmas, kā viņa lauka vidū dzied himnu. Himnas dziedāšana šogad sākās jau agri, jo LNT televīzija lūdza ierakstīt video, ko varētu raidīt krastmalā 18. novembra vakarā "Pasaules latvieši dzied himnu". Arī Brisbenas meitenes nolēma iesaistīties, un atradušas labāko skatu uz pilsētu, mēs kādā saulainā dienā sanācām puķu kleitās, lai sveiktu Latviju svētkos.
Apsveikums izdevās jauks un karstajā dienā arī himna skanēja lieliski. Garāmejošie brisbenieši smaidot novērtēja mūsu lepni skaisto dziesmu viņiem nesaprotamā valodā, un uz  pludmalē atrastā trijkāju statīva uzstutētais mazais rozā fotoaparāts iemūžināja visu godam. 


Tikko rakstot rakstu nolēmu, ka jāizkar karogs, ko man gandrīz jau lidmašīnā kāpjot Rīgas lidostā, kabatā iestūķēja draugi. Karogs paspējis jau būt jahtas vantī  Klusajā okeānā un arī himnas video, nu tam visas iespējas pārstāvēt Latviju svētkos. Iešu meklēt, kur un kā to izdarīt....
Nu esmu atpakaļ, karogs plīvo mitrajā gaisā, ikvienam vēstot, ka šodien ir Latvijas dzimšanas diena. Vakarā vēl jāaizdedz svecīte un jau naktī, vai drīzāk agri no rīta jāskatās kāds no latviešu TV kanāliem, lai redzētu kā Latvijā svin. Dievs, Svētī Latviju!

1 komentārs:

  1. Nekad nedomāju, ka Latvijas dzimšanas diena var būt tik aizkustinoša un ka Brisbenā Latvijas karogs tik labi iederas. DIEVS, svētī LATVIJU!

    AtbildētDzēst