pirmdiena, 2010. gada 5. aprīlis

Sīpolu mizas

Mājās nu tiešām daudz sīpolu, būs jāmeklē kāda sīpolzupas recepte. Es te kādu nedēļu cītīgi iegādājos sīpolus un visas to mizas kārtīgi saliku maisiņā, kas noslēpts zem izlietnes gaidīja īsto brīdi.
Īstais brīdis pienāca uzreiz pēc atgriešanās no Sidnejas. Biju jau izbaudījusi milzu bļodas pilnas ar šokolādes olām, kas izsaka Austrālijas bērnu sapratni par Lieldienām. Arī milzīgās veikalos sakrāmētās un krāsainā folijā ietītās šokolādes olas nemaz nešķita piemērotas īstām Lieldienām. Tāpēc es izvilku savas ilgi krātās sīpolmizas no izlietnes apakšas un ķēros pie darba.
Rīsi, violetie kartupeļi, platmasas tīkliņš un diegi tika kārtīgi satīti apkārt 4ām gaišākajām olām. Tad turpinājās maģija - olas tika vienkārši ieliktas katliņā un pēc minūtēm 10 ņemtas laukā. Visiem klātesošajiem sapulcējoties ap notiekošo, brīnumainās mizas tika notītas no olām. UN!! rezultāts pārsteidzoši lielisks. Manas pirmās personīgi krāsotās olas izrādījās lieliskas. Raibi krāsainas un ļoti iepriecinošas. Patiešām maģiska sajūta, ka pat otrā pasaules malā olu krāsošana sagādā tādu pat prieku, kā mājās. Vērtējiet kā man sanācis un gaidu ieteikumus ēdienam ar daudz sīpoliem.

1 komentārs:

  1. 1kg sīpolu, 25g sviesta, 1grauds cukura, 2tk glutāla, pa naža galam ķiplokpulvera un maltu ķimeņu, 125ml salda krējuma, 1olas dzeltenums, 2ēk. cietes, pētersīļu buntīte. Sīpolus sagriež palielos gabalos un sviestā, kopā ar cukuru 2min. apcep.Uzlej 250ml ūdens,sautē ar glutālu, ķiplokiem un ķimenēm 20 min. uz lēnas uguns. Saldo krējumu, olas dzeltenumu un cieti sakuļ un iejauc sīpolos, uzvāra, pieliek sāli unzaļumus.Pasniedz ar nesaldām pankūkām, ceptiem kartupeļiem vai vārītu un ceptu gaļu.

    AtbildētDzēst