ceturtdiena, 2010. gada 8. aprīlis

Gaļēdāju posts

Acīmredzot Āzijas ietekmē un arī vietējā pieprasījuma dēļ šeit ienāk milzīgs daudzums gaļas aizvietotāju, kas paredzēti gaļas neēdājiem. Brīžiem šķiet, ka veģetārās gaļas piedāvājums veikalā pat apsteidz parastās gaļas stenda izmērus.


Kraukšķīga zivs, veģetārais jērs, desas ar Bārbekjū garšu vai zelējamas liellopu gaļas šķēlītes, kas nekad mūžā pat tuvumā nav redzējušas gaļu. Vairums no šiem dīvainajiem izstrādājumiem sastāv galvenokārt no sojas pupām, vai atdalītiem augu proteīniem. Sojas pupas šeit izlīdz ikvienam, kas šādu vai citu iemeslu dēļ nolēmis atteikties no gaļas produktu lietošanas. 
Tiesa arī daudzi cilvēki izlēmuši par labu sojas gaļai, ne tikai tāpēc, ka tā ir reizēm pat garšīgāka par parasto, bet arī tādēļ, ka Austrālijas zaļās organizācijas regulāri ziņo par nežēlību pret sprostos turētajiem, kaušanai paredzētajiem dzīvniekiem un redzot attēlus vai video patiešām patīkami nav. Atklājās arī, ka Austrālijas likumi atļauj vienu otru cietsirdību pret dzīvniekiem, ko Eiropa jau sen aizliegusi. Es gan krietni labprāt joprojām patērēju gaļu, lai cik nežēlīgā veidā tā iegūta, bet austrāļi var droši mieloties ar saudzīgi iegūto sojas šķinķi. 
Publicēts arī aizbraukt.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru