piektdiena, 2010. gada 9. aprīlis

Gandrīz kokosrieksti

Klīstot pa Sidneju ieklīdu botāniskajā dārzā, kur sukulentu dārzs un daudz dažādu palmu. Dažās palmās pavisam neticami visvisādi brīnumi.

Vispirms jau rozā banāni, kas galvenokārt oposumu barība. Esot vēl negatavi tāpēc pagaršot nemēģināju, varbūt tomēr bija vērts.. Botāniskajā dārzā gan jāaizsargā visi tur augošie botāniskie brīnumi, tajā skaitā liels daudzums koku, kuru zaros sakārušies miljoniem sikspārņu. Tieši tie arī ir lielie kokosriekstiem līdzīgie palmu zaros karājošies radījumi. Visi apkārtējie koki pilni ar šiem dīvainajiem radījumiem, kas rada milzu troksni un arī pamatīgu smaku. Dienā sikspārņiem paredzēts gulēt un tomēr milzu kolonijā ir liels troksnis. Bail bat iedomāties, kas notiek, kad sikspārņu miljoni pamostas. 
Tie ēd dažādajos vīģu kokos augošos augļus un dzīvo savu tumsas dzīvi. Ja naktī pār galvu pāršvīkst kāds spārnu pāris, tad diezgan droši var sacīt, ka tas bija kāds no šiem sikspārņiem, kas apsēduši pilsētas kokus veido savas kolonijas. Botāniskā dārza saimnieki gan nav sevišķā sajūsmā un pat sūdzas, ka sikspārņi nogalējuši dažus īpaši retus dārza eksponātus. Joprojām starp koku zaros sakārtajiem sainīšiem lepni izslejas kāds pavisam nokaltis koka zars.
Publicēts arī aizbraukt.lv

2 komentāri:

  1. Ak ārprāts. Ja sikspārņus apvieno ar kūkutūtu baru un klausās visu dienu, laikam var zaudēt dzirdi. Labi gan, ka Austrālijā sikspārņi ir tikai BOTĀNISKAJĀ dārzā.

    AtbildētDzēst
  2. nav vis tikai botāniskajā dārzā.. viņi ir visur.. lielās kolonijas par laimi dziivo parkos.. tur arii trokshnjo.. bet vakaraa KATRAA viigju kokaa shie mazie naktii krietni klusaakie lidojoshie dziivnieki mielojas ar saviem gardumiem.

    AtbildētDzēst