piektdiena, 2010. gada 3. decembris

Ziedu paklājs pēc lietus

Vakar Brisbenā pamatīgi lija, lietus lāses aizsedza skatu uz pilsētu un nopludināja arī dažas autostāvvietas. Šorīt no rīta dārzā peļķes bija pamatīgas, bet lietus bija pārstājis. Augi ļoti priecājās par šādu atsvaidzinājumu un, lai gan Brisbenā jau vasara, lielo karstumu vēl nav nācies ciest, jo ir apmācies. Visā Austrālijā šopavasar nolijis rekordliels lietus daudzums. Dambji ir pilni ar ūdeni un daudzviet jau izsludināti plūdu brīdinājumi.
Pēc spēcīgā lietus Brisbenas ielās ir mitrs un mazliet sutīgs. Ejot pa taciņām joprojām skatu priecē daudzie ziedošie krūmi, kas tagad parūpējušies par ziedu paklāju. Krāsainās puķes klājieniem vien atrodamas zem katra ziedošā krūma, tās pārklājušas takas pa kurām man jāiet un liek doties tām pāri. Ziedu paklājs, ko pamanīs tikai vērīgs skatītājs, jo visi citi domās iegrimuši pāries pāri gluži kā krāsainām rudens lapām. 
Krāsas mitrajam rīta gaisam piedot dzīvīgumu, tās atsvaidzina katru pelēko iebraucamo ceļu un liek kaimiņiem pamanīt cita kaimiņa skaistos ziedu krūmus. Šķiet, ka tieši tā kaimiņi atceras viens par otru, kad degunus nokāruši iet garām otra mājai. Ziedi šoreiz nokrituši uz zemes, lai par sevi atgādinātu. 
Drīz vien nāks sētnieks un visus tos saslaucīs kopā ar ielas putekļiem un iebērs konteinerā, patiesībā jau pēc pāris stundām šie krāsainie brīnumi būs izžuvuši, samīdīti un visticamāk arī zaudējuši košās krāsas.

Lietus vienmēr rada skumjas, pat tad kad tu sajūsmā stāvi ārā un izlīsti cauri slapjš. Doma par zaļo zāli un atspirgušām puķēm iepriecina tikai uz brīdi. Bet, kad lietus pārstājis līt, tad ir jauki, ejot pa krietni gaišāko pasauli, vērot, ko labu lietus lāses sadarījušas. Tā kā šoreiz - tās iepriecina tos, kas no rīta savās dienas gaitās dodas degunus nokāruši un domās iegrimuši.

2 komentāri:

  1. bet kada vienreizeja smarza ejot garam kaimina krumam... :)

    -- Agnese

    AtbildētDzēst
  2. Vai daba pastāvīgi neizdomā ko jaunu, lai mūs iepriecinātu, jo kam gan izraisa sajūsmu nokārts deguns un īgna sirsniņa?

    AtbildētDzēst